Variáció egy varázstárgyra: Majmok Pálcája

„Everybody’s got something to hide except Me and my Monkey”
(The Beatles: Everybody’s Got Something to Hide Except Me and my Monkey)

Varázstárgy leírása

Egy fekete ébenfa pálca kényelmes fogóval és egy vicsorgó páviánfejjel a gombján. Ez a varázstárgy látszólag egy közönséges Mágikus lövedékek pálcája (DMG 211. oldal), azonban ha valaki ráhangolódik újabb képességeket fedezhet és pár új „láthatatlan baráttal” lesz gazdagabb.

1 töltet: Mágikus lövedék, több töltet elköltésével magasabb varázsrekeszű mágikus lövedékeket lő.

2 töltet: Madárjóslás (Augury) varázslattal megegyezően a tulajdonos kikérheti a majmok tanácsát, akik a következőképpen reagálnak.
Jószerencse: feltartott hüvelykujj
Balszerencse: lefelé mutató hüvelykujj
Jó- és balszerencse: a dolog veszélyességétől függően a majmok szavazatai megoszlanak
Semmi: széttárják a kezüket

Az átok

Ha ráhangolódott valaki a varázstárgyra, akkor azt veszi észre, hogy majmok követik mindenhova, akiket senki más nem lát rajta kívül. A majmok hangosan makognak, visítanak és látványosan kommentálják az eseményeket a kezükkel a karakter körül. Mindig annyi majmot lát a karakter maga körül, ahány töltet van még a pálcában.

Új jellemhiba: Folyamatosan az engem követő láthatatlan majmokkal foglalkozom.

A láthatatlan majmok állandóan elterelik a figyelmedet, ezért minden Észlelés jártasságpróbádat hátránnyal dobod.

Varázstárgy története

A Majmok Pálcájának eredete a múlt ködébe vész, feltehetően a messzi keleten, talán Malatra földjén készíthette egy varázstudó. Ami bizonyos, hogy a varázstárgyról az első történetek és feljegyzések Mulhorandból száramaznak, ahol őrült és veszélyes varázslók és főpapok játékszere volt. A legismertebb birtokosa az Anubisz vérvonalához tartozó Barstan-Siamun nevű varázslómesterhez fűződik, aki állítólag „láthatatlan tanácsadóival” tárgyalva tárta fel a test keserű nedveinek misztériumát (az erről írott tanulmánya Gheldanethi Világi Akadémia könyvtárának tiltott részlegében van elhelyezve).

A pálca az elmúlt évszázadok során többször is elveszett, utoljára Murghyr öreg prefektusa Imthalos főpaphoz került, aki ifjú korában kapta a későbbi nagyvezírtől Rezimtől nászajándékba. Imthalost az évtizedek folyamán valahogy elkerülte a pálcát követő téboly, de a fiatal lányokhoz viszolyogtatót fűződő vonzalma miatt talán nála a pálca átka máshogy ütközött ki…

Imthalos halála után a varázstárgy bárhol felbukkanhat, egyszerre okozva káoszt vagy meglepő bölcsességet adva a viselőjének.

Kalandkampók:

1. A korábban meglehetősen inkompetens ifjú arisztokrata váratlanul pár vakmerő húzással mesés vagyonra és tekintélyre tett szert. A pletykák szerint egy démonnal paktált le, akivel az éjszakában szokott tárgyalni. A szolgái szerint a démon vagy démonok mindig a nyomában járnak.

2. A Zhentarim a Thay Vörös Varázslókon keresztül megszerzi a pálcát és közönséges varázslövedékek pálcájaként értékesíti a tárgyat. Azonban a pálca rövidesen több hatalmasság, varázsló és hatóság személy figyelmét felkelti, nem beszélve egy olyam mulhorandi varázslóról, aki tökéletesen tisztában van azzal, hogy ez micsoda, és milyen értéke lehet odahaza…

3. A varázspálca Vízmélyváron kerül kiállításra egy jól védett kastélyban, egy excentrikus varázsló úgy gondolja, hogy jól mutatna a készletébe. Azonban szüksége lenne pár rátermett fickóra, akik kihoznák a kastélyból…

Hozzászólás